Izvor: RTS, 21.Sep.2021, 10:24

Zaposleni u CIA se žali na "havanski sindrom" posle posete Indiji

Službenik američke Centralne obaveštajne agencije koji je ovog meseca putovao sa direktorom Agencije Vilijamom Burnsom u Indiju, prijavio je simptome "Havana sindroma", preneli su Si-En-En i Njujork tajms.
Oko dve stotine američkih zvaničnika i članova njihovih porodica razbolelo se od takozvanog "havanskog sindroma", misteriozne bolesti, čiji su simptomi migrene, mučnina, poremećaj pamćenja i vrtoglavica, piše Rojters.
Zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz američke ambasade su prvi put prijavili slučaj 2016. godine na Kubi.
Američka potpresednica Kamala Haris je prošlog meseca odložila svoj dolazak u Vijetnam, nekoliko sati nakon što je američka ambasada u Hanoju prijavila slučaj sindroma "Havana".
Nacionalna akademija nauke saopštila je da je najverovatnija teorija da taj sindrom izaziva "usmerena, impulsna energija sa radio-frekvencijom".
Direktor CIA Vilijam Burns je rekao da postoji "vrlo velika mogućnost" da je sindrom izazvan namerno i da bi Rusija mogla biti odgovorna.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Službenik CIA prijavio simptome "HAVANA SINDROMA" nakon puta u Indiju

Izvor: Blic, 21.Sep.2021

Službenik američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) koji je ovog meseca putovao sa direktorom CIA Vilijamom Bernsom u Indiju, prijavio je simptome "Havana sindroma", preneli su danas CNN i "Njujork tajms".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.