Uz američku ambasadu i centar CIA?

Izvor: Blic, 24.Avg.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz američku ambasadu i centar CIA?

U Skoplju se u strogoj tajnosti gradi najveća američka ambasada na Balkanu. Prema navodima nemačkog nedeljnika „Špigl", ovaj objekat se prostire na površini od jedanaest hektara, a kako se saznaje iz makedonskih medija, džinovski kompleks zgrada biće proširen za još deset do petnaest nivoa ispod zemlje. Kompleks se nalazi na brdu iznad grada. Pristup gradilištu imaju samo predstavnici nadležne američke kompanije „Braun & Rut", koja rukovodi izgradnjom i radnici makedonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preduzeća „Grant" koji su se obavezali na ćutanje.



„Grant" je firma koja je osamdesetih godina prošlog veka gradila bunker za Sadama Huseina i navodno je prilikom napada na Bagdad u proleće 2003. godine Vašingtonu stavio na raspolaganje stare građevinske planove. Oko nove ambasade, čija će izgradnja koštati sto miliona dolara, nalaziće se velika zaštitna zona. Romima koji žive u ovom delu Skoplja Amerikanci planiraju da daju novčanu nadoknadu kako bi ih naveli da se isele.

Makedonijom se šire glasine da se u Skoplju neće nalaziti samo diplomatsko predstavništvo, već i regionalni centar američke obaveštajne službe CIA, kao i logistička centrala za vojne baze SAD na Kosovu, u Bugarskoj i Rumuniji. Makedonija važi za veoma lojalnog saveznika SAD.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.