Udarna vest: Srpska Pravoslavna Crkva u Americi i Kanadi zvanično više ne postoji

Izvor: KMnovine.com, 27.Jul.2019, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udarna vest: Srpska Pravoslavna Crkva u Americi i Kanadi zvanično više ne postoji

"Episkopski Savet (Mirko, Maksim i Longin) podneo ”Sv. Arh. Sinodu” Beogradske patrijaršije na odobrenje ”Novi Ustav” u kojem su unešene mnoge zabrinjavajuće izmene, od kojih je najvažnija ta da naša crkva u SAD i Kanadi menja ime u ”Srpske pravoslavne eparhije u Americi”


   
Proslava 800 godina autokefalije SPC u Libertivilu    





 
Posle vašarske proslave 800 >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << godina autokefalije SPC u Libertivilu kraj Čikaga koju je vodio samoproglašeni potomak majmuna episkop Maksim Vasiljević, dvojica agenata CIA i Fanara episkopi Mirko (Irinej) Dobrijević i Maksim, uz saučešće potpuno nemoćnog Longina, uspeli su da učine nešto što se mnogima činilo nemoguće – da ukinu SPC u Americi i Kanadi nametanjem ”Novog Ustava” u kojem je umesto dosadašnjeg zvaničnog imena naše crkve koje je glasilo Srpska Pravoslavna Crkva u Severnoj i Južnoj Americi uneto novo ime – Srpske Pravoslavne Eparhije u Americi.

Ovim su uspešno završili pretposlednju etapu predaje naših eparhija Istanbulskoj Patrijaršiji.

Kako im je to pošlo za rukom? Da bi sebi obezbedili ”nesmetani rad” Dobrijević, Maksim i Longin su onemogućili episkopu Kanadskom Mitrofanu i celoj njegovoj eparhiji učešće na Saboru, a takođe nisu pozvali ni vladiku Kirila iz Južne Amerike. Kao što su neki od naših delegata već upozorili u ranijim pisanjima ovaj Crkveno-Narodni Sabor zaista je ličio više na vašar nego zasedanje (dosada) najvišeg zakonodavnog tela naše Crkve u Severnoj i Južnoj Americi.



Sabranje rušitelja SPC 



Pored skandalozno visoke cene koju su postavili za učešće na C.N. Saboru ($250 po delegatu) upotrebljene su već isprobane mere oduzimanja vremena kroz zamajavanje i iznurivanje delegata. Po svedočenju našeg delegata iz Čikaga gospodina Petra G. prvog dana Sabora u ponedeljak 15. jula, duhovni zločinac episkop Mirko Dobrijević je samoinicijativno i mimo usvojenog Dnevnog reda služio svoju novotarsko-unijatsku misu (koju naziva liturgiju) umesto jutarnjeg bogosluženja i time odložio početak rada Sabora za sat-ipo vremena kada su delegati najodmorniji i najsvežiji. Sabor je otvorio i delegirao upravo on - jezuitski diplomac Mirko Dobrijević. Opet su isčitavani dosadni zapisnici i izveštaji, dok je glavna tema za taj dan – pitanje zatvaranja Bogoslovskog Fakulteta Sv. Save u Libetrivilu ostavljeno tek za uveče. Kao što znamo, Maksim se već godinama zalaže za zatvaranje ove škole, da bi se naši bogoslovi školovali kod moralno i verski posrnulih Grka u Americi i time postali sledbenici jeresi, koji će kao i Maksim razbijati SPC iznutra, a ujedno i jedva dočekati da naše eparhije, odnosno njihove buduće parohije padnu u zagrljaj ”svoje majke Crkve” – Carigradske Patrijaršije. Prljavi posao čitanja ovog izveštaja pripao je Maksimovom potrčku proti Nikoli Čeku, kojem je lično Maksim zabranio da pred delegatima pročita mišljenje Sv. Arh. Sinoda. Međutim ovaj predlog da se zatvori naša jedina bogoslovska ustanova naišao je na žestok otpor kako predavača (profesora), tako i ostalih učesnika Sabora, tako da je ovo pitanje brzo gurnuto ”pod tepih” i još uvek se ne zna šta će se desiti sa jedinom bogoslovskom školom naše Crkve u rasejanju.

Treba napomenuti da su se organizatori ovog kvazi-Sabora dosetili još jedne lukave metode kako da što pre rasteraju delegate. Klima uređaji su radili na minimumu tako da su se učesnici Sabora bukvalno kuvali, a nekima je i pozlilo.

Naravno, najvažnije pitanje ”ustavnih promena” ostavljeno je za drugi radni dan Sabora, čije zasjedanje je opet počelo sa sat vremena zakašnjenja jer su Mirko i Maksim ponovo pali u ”molitvenu ekstazu” pa nisu mogli tako brzo da izađu iz crkve. Treba napomenuti da su drugog dana Sabora trećina delagata već otputovali. ”Novi ustav” predstavio je visokorangirani mason i neskriveni agent CIA advokat Ljubiša Miličić, inače glavni rukovodeći čovek u Longinovoj eparhiji koji ”vedri i oblači”. (jedan od CIA obučavanih članova pregovaračkog tima Slobodne Mitropolije Novogračaničke koji je pokojnog mitropolita Irineja naveo da brzopleto potpiše akt o ujedinjenju sa Beogradskom Patrijaršijom).

U već ustaljenom arogantnom maniru, on je delegatima saopštio da je Episkopski Savet (Mirko, Maksim i Longin) podneo ”Sv. Arh. Sinodu” Beogradske patrijaršije na odobrenje ”Novi Ustav” u kojem su unešene mnoge zabrinjavajuće izmene, od kojih je najvažnija ta da naša crkva u SAD i Kanadi menja ime u ”Srpske pravoslavne eparhije u Americi”, dakle Kanada je potpuno izostavljena. Delegatima je saopšteno da oni nemaju šta da glasaju jer je ”Novi ustav” već odobren od strane Sinedriona (Sinoda) Beogradske Patrijaršije. Odmah iza njega nastupio je kolega master-mason Mirko (Irinej) Dobrijević koji je počeo da ogovara na pitanja delegata. Prema našim informacijama, samo četvorica sveštenika i tri delegata su ustali protiv ovog nelegalnog dokumenta kojim se briše ime Srpske Pravoslavne Crkve, a njihova imena su sledeća: Prota Živojin Jakovljević iz Njujorka, prota Dejan Tijosavljević iz Hjustona, prota Saša Petrović iz Nebraske i prof. Bogoslovskog fakulteta u Libertivilu prota Branislav Končarević, zatim delegati Petar Gatarić iz Čikaga, Goran Davidovac iz Čikaga i Božo Šestić iz Arizone. Svi ostali sveštenici i delegati bili su kao paralizoovani zmijskim pogledom Mirka (Irineja) Dobrijevića i nisu stigli (ili nisu smeli) da se jave za reč. Iako su gore spomenuti sveštenici i delegati burno reagovali i argumentovano dokazali da je ”Novi Mirkov ustav ” potpuno nezakonit i nelagalan, jer samo Crkveno-Narodni Sabor ima ingerencije da usvaja izmene i dopune Ustava, Mirko Dobrijević je pokušavao da ih ubedi kako se radi o ”malim i nebitnim promenama” a za tim je požurio da što pre pročita molitvu za raspuštanje Sabora, tako da nije došlo do glasanja o usvajanju ili odbacivanju ovog veleizdajničkog dokumenta. Dakle, Mirko nastavlja sa svojim rušilačkim radom protiv Srpske Crkve kao i u Australiji gde je napravio haos i raskol, pa tako hoće i ovde u Americi. Krajnji cilj je da se ostvari ono što su Mirko (Irinej) i Maksim potpisali (a patrijaršija u Beogradu blagoslovila) na anti-pravoslavnom Saboru na Kritu, a to je da sve srpske eparhije u dijaspori pređu pod jurisdikkciju turskog patrijarha u Istanbulu. Svi uslovi za ovu otimačinu su već ispunjeni.

I tako, ime Srpske Pravoslavne Crkve u Americi i Kanadi izbrisano je posle više od 100 godina njenog postojanja na ovom kontinentu i to u ovoj godini obeležavanja 800 godina njene autokefalije. Drugi ”poklon” Svetom Savi se i nije mogao očekivati od već mnogo puta dokazanih izdajnika i neprijatelja srpskog naroda kao što su Mirko Dobrijević i Maksim Vasiljević.

Da li će se Srpski narod saglasiti sa ovom veleizdajom ostaje da se vidi? Iako situacija izgleda beznadežno, ipak postoji alternativa, a to je oživljavanje Slobodne Srpske Mitropolije Novogračaničke koja zvanično još uvek postoji i koja će uskoro biti jedina tapija srpskom narodu na ovim prostorima za očuvanje srpske pravoslavne duhovnosti – Svetosavlja, kao i nacionalnog identiteta. Sve srpske Crkvene Opštine širom Amerike i Kanade uskoro će se naći pred izborom – predati se bez borbe srpskim neprijateljima, i otisnuti se na put bez povratka ili sačuvati ono što nam je u nasleđe ostavio Sveti Sava i pridružiti se Mitropoliji Novogračaničkoj koja će biti narodna, slobodna i nezavisna.

Dr. Srboljub Popović,
Los Anđeles

Kancelarija Slobodne Srpske Pravoslavne Mitropolije Novogračaničke


 
KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: Borba za veru    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#SPC #Amerika #Srpska #Crkva #Autokefalnost #Izdaja BIA #CIA #Špijunaža #Rastakanje #Raskol #kmnovine

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.