Svi podaci koje CIA pošalje Ukrajincima završe kod Rusa

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 23:44

"Svi podaci koje CIA pošalje Ukrajincima završe kod Rusa"

Skoro svi podaci koje SAD dele sa Ukrajinom dolaze i do ruskih obaveštajaca, piše list "Njuzvik" pozivajući se na američke eksperte.

"Eksperi navode da je Obaveštajna služba Rusije aktivna i u Ukrajini, i pretpostavlja se da skoro sve informacije koje SAD dele sa Ukrajinom dolaze i do ruskih obaveštajaca", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da ruski obaveštajci ne deluju samo u Ukrajini, već i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u drugim istočnoevropskim zemljama, naročito u onim koje se graniče sa zonom u kojoj je konflikt.

U Sjedinjenim Američkim Državama tvrde da se ruski obaveštajci nalaze i u ukrajinskoj vladi i vojsci. List navodi da su i američki obaveštajci aktivni u tom regionu i da CIA koristi Poljsku kao hab iz koga komunicira sa svojim agentima u Rusiji i Ukrajini.

"Njuzvik" napominje da je najvažniji i najteži zadatak CIA prilikom rada s vladom Ukrajine i Rusije da shvate šta se događa u glavama lidera tih država.

Kako bi CIA ispunila taj zadatak morala je da obradi veliki obim podataka, da uspostavi kontakte sa različitim zemljama i sa onim koje su pomagale Rusiji i sa onim koje su se držale po strani.

Američki predsednik Džozef Bajden je izjavio da Sjedinjene Američke Države i Kijev neće preduzimati nikakve akcije koje bi mogle da ugroze Rusiju i njeno postojanje kao države, dok Vašington očekuje da Moskva neće produbljivati konflikt, kao i da neće koristiti nuklearno oružje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.