Senat potvrdio: Đina Haspel na čelu CIA

Izvor: Vesti-online.com, 18.Maj.2018, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat potvrdio: Đina Haspel na čelu CIA

Američki Senat potvrdio je Đinu Haspel za novog šefa Centralne obaveštajne službe (CIA), i pored njene sporne uloge u programu ispitivanja zarobljenika nakon napada 11. septembra 2001. godine na SAD.

Bivši šef CIA Majk Pompeo postavljen je za državnog sekretara, podseća BBC.

Potvrda Đine Haspel usledila je posle sukoba među senatorima u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa tehnikama mučenja zatvorenika koje je primenjivala CIA nakon napada 11. septembra, uključujući simulaciju davljenja.

Haspelova je upravljala tajnim zatvorom CIA na Tajlandu, u kojem su osumnjičeni za terorizam podvrgavani mučenju, podseća BBC.

Senator republikanac Džon Mekejn, koji je mučen tokom petogodišnjeg zarobljenišva u zatvoru u Vijetnamu, ranije je izrazio protivljenje postavljenju Haspelove, koju je predložio predsednik Donald Tramp.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

SNOUDEN POKOPAO NOVU ŠEFICU CIA "Đina Haspel je učestvovala u MUČENJU TRUDNICE i SILOVANJU MUŠKARACA"

Izvor: Blic, 18.Maj.2018

Američki Senat potvrdio je juče imenovanje Đine Haspel za novog šefa Centralne obaveštajne službe (CIA) uprkos kontroverznom detaljima njene biografije i uloge u programu ispitivanja zarobljenika nakon napada 11. septembra 2001. godine na SAD. Prvi čovek SAD odmah se oglasio na Tviteru čestitkom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.