Šef CIA: Džihadisti pripremaju nove napade

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef CIA: Džihadisti pripremaju nove napade

Direktor CIA Džon Brenan je danas upozorio da teroristički napadi u Parizu, u kojima je u petak poginulo 129 ljudi, verovatno nisu "izolovani incident" i dodao kako pretpostavlja da Islamska država planira nove napade.

"Pretpostavljam da to nije bila jedina operacija koju je IS planirala. Zapadne bezbednosne i obaveštajne službe sada žustro rade kako bi otkrili nove potencijalne planove džihadista", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je Brenan.

Šef CIA je rekao da su napadi koje su u petak u centru francuske prestonice izveli bombaši-samoubice bili pažljivo isplanirani i izvedeni.

"Ovo nije nešto što je isplanirano u nekoliko dana. To je pažljivo i namerno planirano tokom više meseci, isplanirano je sve od operativaca do oružja, eksploziva i pojasa sa eksplozivima koje su koristili bombaši-samoubice", istakao je Brenan.

"Pretpostavljam da ovo nije jedina operacija koju je planirala IS", naveo je on.

Najmanje 129 ljudi je poginulo u napadima koje su gotovo istovremeno izvršila osmorica napadača ispred stadiona, u koncertnoj dvorani i više restorana u samom centru Pariza.
Pogledaj vesti o: CIA,   Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef CIA: Džihadisti pripremaju nove napade

Izvor: Politika, 16.Nov.2015

VAŠINGTON – Direktor CIA Džon Brenan je danas upozorio da teroristički napadi u Parizu, u kojima je u petak poginulo 129 ljudi, verovatno nisu „izolovani incident” i dodao kako pretpostavlja da Islamska država planira nove napade...„Pretpostavljam da to nije bila jedina operacija koju je...

Nastavak na Politika...

Šef CIA: Džihadisti pripremaju nove napade

Izvor: B92, 16.Nov.2015

Direktor CIA Džon Brenan je upozorio da teroristički napadi u Parizu verovatno nisu "izolovani incident" i dodao kako pretpostavlja da ID planira nove napade..."Pretpostavljam da to nije bila jedina operacija koju je IS planirala. Zapadne bezbednosne i obaveštajne službe sada žustro rade kako bi...

Nastavak na B92...

CIA: Islamska država planira nove napade

Izvor: Radio 021, 16.Nov.2015

Direktor CIA Džon Brenan upozorio je da teroristički napadi u Parizu, u kojima je u petak poginulo 132 ljudi, verovatno nisu "izolovani incident" i dodao kako pretpostavlja da Islamska država planira nove napade..."Pretpostavljam da to nije bila jedina operacija koju je Islamska država planirala....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.