Rusi uhapsili agenta CIA

Izvor: Studio B, 14.Maj.2013, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi uhapsili agenta CIA

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) uhapsila je danas agenta američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Rajana Kristofera Fogla prilikom pokušaja da vrbuje pripadnika FSB.

Agent se predstavljao kao diplomata - prenosi "Raša tudej" (Russia Today).

Centar za odnose sa javnošću FSB saopštio je da je uhapšeni Fogl treći sekretar političkog odeljenja u američkoj Ambasadi u Moskvi.

U saopštenju se navodi da je kod uhapšenog pronađena specijalna tehnička oprema, odštampane instrukcije za angažovanje ruskog državljana, velika suma novca i načini za izmenu lika.
Pogledaj vesti o: CIA,   Moskva

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FSB: Američki diplomata nudio milion dolara za špijunažu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Maj.2013

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) objavila je danas fotografiju pisma u kojem je diplomata SAD za koga ta služba tvrdi da je agent američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), ponudio ruskom agentu milion dolara za saradnju i dao precizna uputstva za dalju komunikaciju. FSB je saopštio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.