Putine, i CIA je znala

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 15:10

Putine, i CIA je znala

Američke obaveštajne agencije posmatrale su Vagner grupu i otkrile naznake da je Jevgenij Prigožin bio spreman da preduzme određene korake.

Oni su prošle sedmice o tome obavestili čelnike Kongresa, rekao je neimenovani izvor za NBC Njuz.

Bajdenova administracija je dakle, znala da se šef plaćenika Jevgenij Prigožin sprema da preduzme vojnu akciju protiv Rusije uoči pobune.

NBC opisuje i kako su SAD odlučile da se nose s razvojem događaja i šta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnici sada govore.

Reč je o tome da su američke obaveštajne agencije prikupile informacije da je Jevgenij Prigožin planirao da izazove ruske visoke vojne zvaničnike.

Oni su prošle sedmice o tome obavestili čelnike Kongresa, rekao je izvor za NBC News. Američke obaveštajne agencije posmatrale su neko vreme Vagner grupu i Prigožina i na osnovu toga uzneli procenu da je Prigožin spreman na taj korak, iako obaveštajni podaci nisu bili konačni.

Izvor upoznat sa obaveštajnim podacima rekao je da se "sve dogodilo vrlo brzo" i da je bilo teško razaznati koliko je Prigožin bio ozbiljan u pogledu pretnji ruskoj vojsci i kuda će odvesti svoje trupe.

Ovu informaciju takođe su preneli i Vašington post, Volstrit džurnal, Njujork tajms i CNN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.