Putin će ipak pritisnuti crveno dugme? Hitno se oglasila CIA

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 19:27

Putin će ipak pritisnuti "crveno dugme"? Hitno se oglasila CIA

Direktorka američke Cije Avril Hejns izjavila je da je mala verovatnoća da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje, uprkos takozvanom ''zveckanju oružjem''.

Nuklearne tenzije između Rusije i SAD su porasle od početka sukoba sa Ukrajinom, a Putin je više puta upozoravao da je Rusija spremna da upotrebi svoj nuklearni arsenal ako je potrebno za odbranu svog ''teritorijalnog integriteta'', podseća Rojters.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Mala je verovatnoća. To je naša trenutna procena'', rekla je Avril Hejns, ali nije iznela detalje te procene. Putin je u februaru najavio da Rusija suspenduje svoje učešće u novom sporazumu START, poslednjem aktuelnom paktu o nuklearnom naoružanju sa SAD, koji ograničava broj strateških bojevih glava koje svaka strana može da rasporedi.

Prošlog meseca neimenovani američki diplomata je rekao da SAD i njihovi saveznici iz NATO-a moraju da budu na oprezu zbog naznaka da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da upotrebi taktičko nuklearno oružje u ''kontrolisanoj'' eskalaciji svog u Ukrajini

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CIA: Trenutna procena je da Rusija neće upotrebiti nuklearno naoružanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2023

Direktora američke CIA-e Ejvril Hejns izjavila je danas da je mala verovatnoća da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje, uprkos takozvanom zveckanju oružjem iz Kremlja i žrtvama koje Moskva trpi u invaziji na Ukrajinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.