Procurilo: Sastali se tajno i okrenuli nišan ka Putinu

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 12:12

Procurilo: Sastali se tajno i okrenuli nišan ka Putinu

Direktor CIA Vilijam Berns nedavno je putovao u Ukrajinu i sastao se sa predsednikom Vladimirom Zelenskim i ukrajinskim obaveštajnim zvaničnicima.

To je izjavio neimenovani američki zvaničnik za Vašington Post.

Taj list je prethodno objavio da se Berns ranije u junu sastao sa ukrajinskim zvaničnicima koji su otkrili strategiju za ponovno preuzimanje teritorije koju je okupirala Rusija i otvaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pregovora o prekidu vatre sa Moskvom do kraja godine.

Neimenovani američki zvaničnik je napomenuo da je Berns putovao u Kijev pre pobune grupe Vagner Jevgenija Prigožina, što nije bila tema razgovora, prenosi Si-En-En.

Njujork tajms prenosi da je direktor CIA posle neuspele pobune grupe Vagner razgovarao i sa šefom Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergejem Nariškinom, kako bi ga uverio da SAD nisu imale nikakvu ulogu u organizovanju pobune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: CIA,   Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"AMERIKA NEMA NIŠTA S TIM" Direktor CIA se navodno sastao sa Zelenskim pre pobune Vagnera, a onda ZVAO KREMLJ

Izvor: Blic, 01.Jul.2023

Direktor CIA Vilijam Berns nedavno je putovao u Ukrajinu i sastao se sa predsednikom Vladimirom Zelenskim i ukrajinskim obaveštajnim zvaničnicima, izjavio je neimenovani američki zvaničnik za Vašington Post.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.