Pompeo: Te informacije su netačne

Izvor: B92, 10.Sep.2019, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Te informacije su netačne

Šef američke diplomatije Majk Pompeo kaže da su netačne informacije da su SAD povukle "krticu" CIA koja je imala pristup uskom krugu Vladimira Putina u Kremlju.

"Te informacije su netačne", rekao je Pompeo.

Američki mediji, Si En En (CNN) i Njujork tajms, preneli su ranije da su SAD imale osobu u Kremlju koja je navodno potvrdila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ličnu umešanost ruskog predsednika u operaciju mešanja u američke predsedničke izbore 2016. godine. Ta osoba je navodno povučena 2017. godine.

Mediji u SAD su dodali da je ta osoba prebačena iz Rusije 2017. nakon što je odbila raniju ponudu da napusti zemlju.

CNN je naveo da je odluka o povlačenju tog izvora doneta delimično i zbog zabrinutosti obaveštajne agencije prema predsedniku Donaldu Trampu i njegovim upravljanjem poverljivim informacijama.

U medijskim izveštajima se navodi da je gubitak takvog pristupa Kremlju ostavio obaveštajnu službu SAD bez informacija o trenutnim ruskim akcijama i planovima po pitanju uticaja na druge izbore.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.