NEOČEKIVANO: Asanž neće biti optužen za tajne CIA

Izvor: Mondo, 02.Jun.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEOČEKIVANO: Asanž neće biti optužen za tajne CIA

Američko Ministarstvo pravde odlučilo je da ne podigne optužnicu protiv osnivača Vikiliksa (WikiLeaks), Džulijana Asanža, zbog njegove uloge u otkrivanju pojedinih tajnih alatki CIA za špijuniranje.

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Briselski sajt Politiko javlja, pozivajući se na navode američkog zvaničnika i još dve osobe upoznate sa slučajem, da je takav potez iznenadio je stručnjake >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za nacionalnu bezbednost i pojedine bivše zvaničnike, s obzirom na to da je američko tužilaštva nedavno odlučilo da osnivača Vikiliksa optuži za kršenje Zakona o špijunaži.

SAD izdale novu optužnicu protiv Asanža

Ističe se i da ovakva odluka znači da se Asanž neće suočiti sa kaznom zbog javne objave digitalnih šifri, poznatih kao "Volt 7", jednog od najmoćnijih iz arsenala CIA korišćenih za hakovanje uređaja.

To je dovelo do toga da pojedine alatke postanu beskorisne za CIA i obezbedilo pristup tim alatkama stranim špijunima i hakerima.

Asanž uhapšen!

Asanž se nalazi u zatvoru Belmarš u Londonu, gde služi kaznu od 50 nedelja zbog kršenja uslova kaucije, a nakon što mu je Ambasada Ekvadora uskratila višegodišnji azil.

Asanž osuđen na 50 nedelja zatvora
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD donele iznenađujuću odluku o Asanžu

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2019

"Američko Ministarstvo pravde odlučilo je da ne podigne optužnicu protiv osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža zbog njegove uloge u otkrivanju pojedinih tajnih alatki CIA za špijuniranje", javlja briselski sajt Politiko, pozivajući se na navode američkog zvaničnika i još dve osobe upoznate sa...

Nastavak na Vesti-online.com...

IPAK NIŠTA OD OPTUŽNICE? Mediji: Asanž neće biti optužen za otkrivanje tajnih alatki CIA

Izvor: Blic, 02.Jun.2019

Američko Ministarstvo pravde odlučilo je da ne podigne optužnicu protiv osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža zbog njegove uloge u otkrivanju pojedinih tajnih alatki CIA za špijuniranje, javlja briselski sajt "Politiko", pozivajući se na navode američkog zvaničnika i još dve osobe upoznate...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.