Mediji: CIA vršlja po Ukrajini

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 18:15

Mediji: CIA vršlja po Ukrajini

Američka obaveštajna služba potvrđuje da agenti CIA rade u Ukrajini.

Ovo piše američki časopis "Njuzvik", pozivajući se na izjavu visoko rangiranog oficira obaveštajne službe.

"Da li se CIA nalazi na teritoriji Ukrajine? Da", izjavio je sagovornik lista i dodao da CIA ne deluje "zlonamerno".

"Njuzvik" piše da nije utvrđen tačan broj saradnika CIA u Ukrajini, ali da njegovi izvori pretpostavljaju da je reč o manje od 100 ljudi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Njuzvik", takođe, navodi da su CIA i Bela kuća tražile od redakcije liista da ne otkriva mesta na kojima američka obaveštajna služba izvodi operacije na teritoriji ukrajine i Poljske.

List navodi da je detaljno proučio razmere delatnosti CIA u Ukrajini.

"Ni CIA, ni Bela kuća nisu dale konkretne odgovore, ali su zatražili da 'Njuzvik' ne otkriva konkretna mesta operacja CIA u Ukrajini i Poljskoj, ne navodeći druge zemlje koje učestvuju u tajnoj delatnosti CIA, kao ni vazduhoplovnu službu koja podržava tajnu delatnost SAD u sferi logistike", piše list.

"Njuzvik", takođe, navodi da je CIA aktivno uključena u ukrajinski sukob, kao i da SAD koriste "sivu flotu" komercijalnih aviona za prebacivanje oružja u Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njuzvik: Američka obaveštajna služba potvrdila da agenti CIA rade u Ukrajini

Izvor: Danas, 05.Jul.2023

Američka obaveštajna služba potvrdila je da agenti CIA rade u Ukrajini, objavio je američki časopis „Njuzvik“, pozivajući se na izjavu visoko rangiranog oficira obaveštajne službe.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.