Mediji: CIA regrutuje Sirijce za borbu protiv Rusa u Ukrajini

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 15:56

Mediji: CIA regrutuje Sirijce za borbu protiv Rusa u Ukrajini

Američka Centralna obaveštajna agencija, poznata kao CIA, ubrzala je proces regrutovanja Sirijskih demokratskih snaga u borbi protiv ruske vojske u Ukrajini.

O ovome piše sirijski list, a prenose iranske agencije.

Informisani izvori među snagama SDF-a i nekih arapskih plemena koja su s njima u savezu objavili su da su velike grupe iz jedinica SDF-a poslate na ratište u Ukrajini u poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri meseca, piše u članku sirijski list Al-Vatan.

CIA je od početka ovog rata identifikovala oko 2.000 snaga SDF-a, a oko 850 ih je poslato u Ukrajinu od početka ove godine preko Kurdistanske regije u Iraku i iz provincije Raka, Deir al-Zour i al-Hasakah, otkrio je izvor.

"Borci iz Sirije su stacionirani u brigadi poznatoj i kao "međunardna legija", a njihove plate su porasle sa 1.500 na 2.000 dolara mesečno zbog niza poraza Ukrajinaca u borbi sa ruskim snagama", tvrdi sirijski izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.