Ko stoji iza projekta Šarić?

Izvor: Press, 16.Jan.2013, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko stoji iza projekta "Šarić"?

Pljevaljski narko-bos Darko Šarić u rukama je američke Agencije za borbu protiv narkotika i agenata američke obaveštajne agencije CIA koja će, u skladu sa potrebama globalne borbe protiv trgovine narkoticima, odlučiti da li će uhapsiti pljevaljskog narko-bosa i kada. Srpska policija i službe aktivno učestvuju u potrazi, ali im se informacije dostavljaju dosta dozirano, te je informativno stanje kojim se raspolaže i dalje limitirano i svodi se na podatke  da je Darko Šarić, koji je proteran iz Južnoafričke Republike, u Evropi pronašao utočište negde kod Ciriha, odakle pokušava da se prebaci u neku od država regiona (Albanija, Makedonija, Bosna i Hercegovina), saznaje ekskluzivno Nedeljnik u broju koji će se u četvrtak pojavti na svim kioscima.



Nedeljnik je uz konsultacije sa nadležnim državnim organima, koji se Šarićima bave osam godina, pokušao da odgovori na pitanje čiji je projekat Darko Šarić i kako su se sitni kriminalci koje je policija 2007. godine, uhapsila s 20 kilograma heroina u garaži koju je iznajmio Duško Šarić za godinu dana pretvorila u milijarde i međukontinentalne trgovce narkoticima.

Nedeljnik istražuje da li je jedan od šefova grupe Rodoljub Radulović, protiv koga je u Srbiji podignuta optužnica i raspisana Interpolova poternica. On je zapravo vlasnik brodova "Verdi" i "Golden", koji su osim turista i voća prevozili i kokain, i to okenskim pravcima koje je Miša Amerika, odnosno Miša Banana osmišljavao. Drugi bi mogao da bude moćni Crnogorac, čije ime se i dalje sa strahom, a i sa poštovanjem piše i izgovara (naravno reč je o Branu Mićunoviću), dok se ostali šefovi nalaze u narko-kartelima Južne Amerike i Južnoafričke Republike.

Interesantno je i da Darko Šarić nikada nije učestvovao direktno u transportu narkotika, već su glavni nosioci tog posla bili Draško Vuković i Željko Vujanović (propevali u Specijalnom sudu) i begunac Goran Soković. Sve njih je menadžerisao Šara, prema planu Rodoljuba Radulovića. Potvrda toga leži u činjenici da nakon zaplene 2,2 tone kokaina u vodama Urugvaja srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal nije u prvi mah osumnjičilo Darka Šarića jer se tražio dokaz za njegovu ulogu u organizovanju grupe.
Osim što nije direktno učestvovao u transportima milionskih pošiljki, Darko Šarić, prema policijskim saznanjima, nije imao direktan kontakt sa kokainom. Nije ga konzumirao, niti je to dozvoljavao najbližim saradnicima.
Kompletnu priču novinarke Nedeljnika Danijele Isailović o najopasnijim svetskim narko trgovcima pročitajte u Nedeljniku koji izlazi u četvrtak na svim kioscima

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko stoji iza projekta Šarić?

Izvor: B92, 17.Jan.2013, 00:15

Beograd -- Pljevaljski narko-bos Darko Šarić u rukama je američke Agencije za borbu protiv narkotika i CIA u okolini Ciriha, piše Nedeljnik...Pljevaljski narko-bos Darko Šarić u rukama je američke Agencije za borbu protiv narkotika i agenata američke obaveštajne agencije CIA koja će, u skladu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.