I Snouden potvrdio da je malver Stuxnet bio zajednički projekat SAD i Izraela

Izvor: Informacija.rs, 09.Jul.2013, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Snouden potvrdio da je malver Stuxnet bio zajednički projekat SAD i Izraela

Bivši saradnik CIA Edvard Snouden potvrdio je da je malver Stuxnet, korišćen za napad na iranska nuklearna postojenja, zajednički projekat Izraela i Direkcije za spoljne poslove američke Nacionalne agencije za bezbednost (NSA). On je ovu tvrdnju izneo u email intervjuu koji je dao nemačkom Špiglu pre nego što je postao poznat u javnosti kao čovek koji je obelodanio tajne programe NSA za nadzor nad telefonskom i internet komunikacijom američkih građana i korisnika interneta širom sveta.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Snouden heroj ili antiheroj?

Izvor: OkRadio.rs, 10.Jul.2013, 08:38

Sve manje Amerikanaca podržava Snoudenovo otkrivanje informacija o špijuniranju na internetu. Prema najnovijoj anketi Hafington posta i internet agencije za istraživanje javnog mnenja YouGov, 38 odsto Amerikanaca smatra da je bivši radnik CIA Edvard Snouden učinio pogrešnu stvar, 33 odsto ocenjuje...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.