Dvojica Amerikanaca ranjenih u Meksiku su agenti CIA

Izvor: Blic, 29.Avg.2012, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica Amerikanaca ranjenih u Meksiku su agenti CIA

Dvojica Amerikanaca, ranjenih kada su pripadnici meksičke vojske otvorili vatru na vozilo ambasade SAD južno od Meksika, rade u Centralnoj informativnoj agenciji (CIA), u odeljenju za borbu protiv narkotika, objavio je danas "Njujork tajms". Vozilo ambasade SAD u kojem su bila dvojica Amerikanaca

Njih dvojica su se, zajedno sa kapetanom meksičke mornarice u petak vozili ka vojnom kampu za obuku južno od Meksiko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sitija, kada su pripadnici federalne policije otvorili vatru na blindirani automobil američke ambasade, saopštili su meksički zvaničnici.

Istraga o pucnjavi, u kojoj je, kako navode zvaničnici, učestvovalo 12 policajaca, još je u toku, preneo je Frans pres.

Neimenovani američki zvaničnici rekli su za "Tajms" da za sada nema dokaza da su Amerikanci, čija imena nisu navedena, bili meta napada zbog svog posla.

"Tajms" je objavio da su Amerikanci službenici CIA, poslati u Meksiko kao pomoć toj zemlji u borbi protiv narkotika.

Meksička vojska u petak je saopštila da je na službeni američki džip pucano pošto je zašao u zabranjenu zonu gde armija deluje protiv kriminalaca i narko kartela.

Obojica službenika zbrinuta su u bolnici sa prostrelnim ranama. Oni nisu agenti FBI, a ni Američke agencije za borbu proitv droge (DEA), dodao je tada neimenovani meksički zvaničnik.

Povezane vesti: Dvojica službenika ranjena u napadu na oklopni džip ambasade SAD u Meksiku Počelo suđenje napadaču na Ambasadu SAD u Sarajevu Talibani najavili nove napade zbog paljenja Kurana Pritvor za dvojicu maloletnika zbog paljenja ambasade SAD, saslušanje ostalih i dalje u toku Vehabije iz Gornje Maoče puštene na slobodu
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.