Direktor CIA-e pozvao direktora ruske obaveštajne službe da uverava da SAD nisu umešane u Vagnerovu pobunu — VSŽ

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2023, 13:23

Direktor CIA-e pozvao direktora ruske obaveštajne službe da uverava da SAD nisu umešane u Vagnerovu pobunu — VSŽ

Direktor CIA-e Vilijam Berns pozvao je ove nedelje direktora ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergeja Nariškina da mu saopšti da SAD nemaju nikakve veze sa pokušajem pobune grupe Vagner , objavio je u petak Vol Strit Žurnal pozivajući se na njihove izvore.
Prema njihovim rečima, telefonski razgovor između Bernsa i Nariškina bio je interakcija na najvišem nivou između SAD i Rusije od incidenta. Razgovor, koji je pokrenula američka strana, imao je za cilj da prenese poruku da SAD „nisu bile umešane“ u akcije osnivača Vagnera, Jevgenija Prigožina, i da nemaju nameru da zaoštravaju tenzije u Rusiji, piše list, napominjući da je razgovor održan ove nedelje. . Prema pisanju lista, Berns je rekao Nariškinu da SAD nisu imale nikakvu ulogu u pobuni i da je incident unutrašnja stvar Rusije.    
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.