Direktor CIA: Severna Koreja na korak do nuklearne bombe

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2017, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor CIA: Severna Koreja na korak do nuklearne bombe

Direktor CIA-e Majk Pompeo upozorio je da se Severna Koreja nalazi na korak do razvitka nuklearnog projektila koji može da pogodi kopno SAD-a.

On je istakao da Vašington i dalje prednost daje diplomatiji i sankcijama, ali da vojna intervencija ostaje kao opcija, javlja BBC.

Zvaničnici Severne Koreje tvrde da već mogu nuklearnim projektilom da pogode SAD.

Severna Koreja je "sada dovoljno blizu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u svojim mogućnostima, da bismo se iz perspektive američke politike trebalo da se ponašamo kao da se oni nalaze na korak do postizanja tog cilja," rekao je Pompeo u četvrtak u obraćanju Fondaciji za zaštitu demokratija.

"Oni su toliko daleko dospeli u tome, da je sada potrebno razmisliti kako sprečiti konačni korak", rekao je.

On je upozorio da Pjongjangove veštine u razvoju projektila sada napreduju toliko brzo da je američkim obaveštajcima teško znati sigurno kada će Severnokorejci u tome i uspeti.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tillerson: SAD se neće miješati u trgovinu između EU i Irana

Izvor: Capital.ba, 21.Okt.2017, 09:00

VAŠINGTON,  Sjedinjene Američke Države ne žele ometati evropsku trgovinu i poslovne transakcije s Iranom unatoč prošlosedmičnoj odluci Donalda Trumpa da odbije potvrditi da se Iran pridržava nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, rekao je državni tajnik Rex Tillerson za Wall Street Journal.  Čelnici...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.