Шеф CIA: Следећих шест месеци биће „критични“ у рату у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Feb.2023, 10:56

Шеф CIA: Следећих шест месеци биће „критични“ у рату у Украјини

Директор америчке Централне обавештајне агенције (CIA) Вилијам Бернс изјавио је да це наредних шест месеци бити „критични“ у рату у Украјини, и да верује да руски председник Владимир Путин рачуна да ће опадајуће интересовање Запада за рат у Украјини и „политички замор“ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << његовој војсци обезбедити нову шансу да оствари напредак на бојном пољу. Фото: Танјуг/AP/Pablo Martinez Monsivais
Бивши заменик државног секретара, Бернс изјавио је то јуче, говорећи на Универзитету Џорџтаун и додао да су западне обавештајне службе показале да Москва није заинтересована за мировне преговоре, иако с времена на време из Русије долазе супротни наводи.

„Не сматрамо да је Путин озбиљан када говори о преговорима, упркос свему што понекад чујемо о томе“, рекао је Бернс.
Изјаве шефа CIA долазе у јеку све интензивнијих упозорења украјинских званичника да се Русија спрема да покрене значајну офанзиву усмерену на источни део земље.
Секретар украјинског Савета за националну безбедност и одбрану Олексиј Данилов рекао је недавно да најтеже борбе у Украјини тек долазе, те да ће следећих неколико месеци бити кључни.
ЕУ продужила економске санкције Русији до 31. јула

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шеф CIA: Следећих шест месеци биће „критични“ у рату у Украјини се појављује прво на Градске инфо.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.