Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 10.Jul.2009, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIA varala Kongres od 2001. godine

VAŠINGTON - Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Leon Paneta priznao je u nedavnom svedočenju pred Kongresom da je agencija od 2001. godine u više navrata prikrivala informacije o nekim važnim akcijama i zavaravala članove Kongresa, izvestili su američki mediji.

Televizijska mreža Si-En-En prenela je preksinoć sadržinu pisma koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sedmoro demokratskih članova Odbora za obaveštajne službe Predstavničkog doma uputilo Paneti 26. juna, a juče objavilo na internetu: „Nedavno ste svedočili da ste utvrdili da su visoki funkcioneri CIA od 2001. godine prikrivali važne akcije od svih članova Kongresa i zavaravali ih“. Demokratski kongresmeni su pozvali Panetu da „javno ispravi“ svoju izjavu od 15. maja, kada je rekao da „nije ni politika ni praksa CIA da zavarava Kongres“.  

Zasto ne objasnite citaocima da je Paneta postao direktor amer. obavest. sluzbe tek ovog proleca u novoj Obaminoj administraciji.

Paneta raskrinkava Busovu upravu u toj agenciji od 2001 - 2009.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.