CIA objavila viceve o SSSR-u koji su bili poverljivi

Izvor: N1 televizija, 16.Feb.2017, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIA objavila viceve o SSSR-u koji su bili "poverljivi"

Američka centralna obaveštajna agencija (CIA) objavila je brojne dokumente koji su nosili oznaku "povjerljivo", a među njima su se našle i neslane šale na račun rukovodstva bivšeg SSSR.

Dokumenti su deklasifikovani, i odobreni za objavu još 16. septembra 2013. godine, ali tek su nedavno objavljeni i pušteni u medije.

Ovo su neke od "šala" koje su bile poverljive:

- Radnik stoji u radnji sa pićem i govori: "Popio sam dovoljno, sačuvaj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << mi mesto, idem da upucam Gorbačova".

Dva sata kasnije, vraća se na svoje mesto, a prijatelji ga pitaju da li je pucao. "Ne, red je duži nego ovde".

- Koja je razlika između Gorbačova i Dubček? Nikakva, ali to Gorbačov još uvek ne zna.

- Ivancov: Dajte mi medicinski primer za perestrojke (reforme)

Sidorov nakon dužeg razmišljanja: Menopauza?

- Pričaju Rus i Amerikanac. Amerikanac govori da je Amerika tako slobodna zemlja da može da dođe ispred Bele kuće i viče: "Dovraga više sa Ronaldom Reganom".

Rus će na to. "To je ništa. Ja mogu da dođem ispred Kremlja i vičem 'dođavola sa Ronaldom Reganom".

Kako vam se sviđa hladnoratovski humor?
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

CIA objavila "poverljive" viceve o SSSR-u

Izvor: Radio 021, 17.Feb.2017, 12:07

Američka centralna obaveštajna agencija (CIA) objavila je brojne dokumente koji su nosili oznaku "poverljivo", a među njima su se našle i neslane šale na račun rukovodstva bivšeg SSSR-a...Dokumenti su odobreni za objavu još 16. septembra 2013. godine, ali tek su nedavno objavljeni i pušteni...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.