CIA objavila izveštaj o „nuklearnom“ Iranu

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2012, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIA objavila izveštaj o „nuklearnom“ Iranu

06.04.2012. -

Iran je u 2011. godini nastavio sa realizacijom programa obogaćivanja uranijuma, ali je koncentrat koji je za to potreban praktično pri kraju, navodi se u godišnjem izveštaju CIA.

Obogaćeni uranijum se proizvodi u podzemnom centru u Natanzu. Osim toga Iran je počeo proizvodnju obogaćenog uranijuma u preduzeću Fordou u blizini grada Kuma.

Američka obaveštajna služba je zabeležila da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << se zbog jednog niza okolnosti u 2012. godini napredak u sferi obogaćivanja uranijuma usporio.

U isto vreme Iran je napredovao u realizaciji programa izrade balističkih projektila. U izveštaju se navodi da Iran nastoji da samostalno sklapa balističke projektile, čije ključne komponente trenutno stižu iz Rusije, Severne Koreje i Kine.

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/TahoeSunsets/cc-nc-by-sa 3.0

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.