CIA: Šta ako nestane Kim?

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2017, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIA: Šta ako nestane Kim?

Direktor CIA Majk Pompeo objasnio je kako bi se Agencija ponašala u slučaju da lider Severne Koreje Kim Džong Un "iznenada umre".

- Što se tiče Kim Džong Una, uzimajući u obzir istoriju CIA, ukoliko on nestane, ja jednostavno neću govoriti o tome - odgovorio je direktor CIA na pitanje šta će se desiti ako severnokorejski lider bude likvidiran, prenosi "Saut Čajna morning post".

Direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Centralne obaveštajne agencije takođe je rekao kako će se organizacija i njeni zadaci promeniti.

- Nameravamo da postanemo mnogo zlobnija agencija - dodao je Pompeo.

Ranije je direktor CIA izjavio da SAD moraju da budu spremne za raketni napad Severne Koreje, ali nije mogao da objasni kako zemlja namerava da spreči "poslednji korak".

Sukob Pjongjanga i Vašingtona se intenzivirao nakon vojnih vežbi Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje o razrađivanju napada na Severnu Koreju u slučaju rata. Severna Koreja se boji američke pretnje i povećava nuklearni i raketni potencijal.

U septembru je Pjongjang objavio da je došlo do uspešnog testiranja hidrogenske bombe koja bi, prema procenama stručnjaka iz Japana i Južne Koreje, mogla da ima kapacitet od 160 kilotona, što je deset puta veće od atomske bombe.

To je bila šesta nuklearna proba Pjongjanga.

Ranije su Rusija i Kina predložile Severnoj Koreji da proglasi moratorijum na nuklearne probe i lansiranje raketa, a Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama da se uzdrže od manevara u regionu kako bi se stabilizovala situacija na poluostrvu, ali je Vašington ovu inicijativu ignorisao.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Otvorena pretnja: Direktor CIA objasnio šta će se desiti ako Kim Džong Un IZNENADA UMRE

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2017

Tenzije se ne smiruju..Direktor CIA Majkl Pompeo objasnio je kako bi se Agencija ponašala u slučaju da lider Severne Koreje Kim Džong Un „iznenada umre“...- Što se tiče Kim Džong Una, uzimajući u obzir istoriju CIA, ukoliko on nestane, ja jednostavno neću govoriti o tome - odgovorio je direktor...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.