Кенеди Млађи: CIA изградњом база само погоршала ствари у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2024, 21:50

Кенеди Млађи: CIA изградњом база само погоршала ствари у Украјини

Независни кандидат за председника САД Роберт Кенеди Млађи поручио је данас да је америчка Централна обавештајна агенција (CIA) само погоршала ствари изградњом база у Украјини дуж границе са Русијом. Фото: Танјуг/AP/Josh Reynolds,
„Уз сво прикупљање информација и новообучене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << оперативце, CIA није могла да ублажи сукоб између Украјине и Русије. У ствари, изгледа да је CIA само погоршала ствари“, написао је Кенеди на друштвеној мрежи X.
Он је додао, позивајући се на откриће Њујорк тајмса, да је CIA градила шпијунске базе у Украјини дуж руске границе почевши од 2014. године.
„Како би САД одговориле ако би Русија или Кина изградиле шпијунске базе на граници између САД и Мексика“, упитао је Кенеди.
Њујорк тајмс је раније данас објавио да CIA има више од 12 тајних база у Украјини, дуж границе са Русијом.
Према писању америчког листа, CIA је поред тога, 2016. године, почела да обучава елитне украјинске снаге, Јединицу 2245, која је запленила руске дронове и комуникациону опрему, тако да техничари CIA могу да их раставе и пробију руске системе за шифровање.

Milej na konferenciji konzervativaca u SAD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кенеди Млађи: CIA изградњом база само погоршала ствари у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.