Bivši diktator tuži Activision zbog CoD: Black Ops II

Izvor: B92, 20.Jul.2014, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši diktator tuži Activision zbog CoD: Black Ops II

Manuel Norijega je tokom osamdesetih godina bio je vojni diktator koji je šest godina vladao Panamom – na početku je sarađivao s američkom vladom i CIA, ali je ta saradnja bila kratkog daha i nakon američke operacije u Panami završio je u zatvoru zbog krijumčarenja droge i pranja novca.

Ovaj 80-godišnjak trenutno odslužuje kaznu u Panami gde je osuđen na dugogodišnji zatvor zbog krivičnih dela počinjenih tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladavine.

Ovaj bivši diktator nedavno je podigao tužbu protiv kompanije Activision, izdavača jedne od najpopularnijih video igara Call of Duty jer su ga u igri prikazali kao “otmičara, ubicu i neprijatelja države”. Njegovo pojavljivanje, kako je Noriegin advokat napisao u tužbi, uticalo je na popularnost igre, zbog čega je Activision zaradio više novca, pa Norijega sada traži deo tog profita.

Njegov lik pojavljuje se u verziji Call of Duty: Black Ops II koja je izdata 2012. godine – u igri Norijega prvo pomaže u hvatanju terorista, ali kasnije izdaje Amerikance koji ga onda moraju pronaći i uhapsiti.

Black Ops II jedna je od najpopularnijih igara iz CoD franšize - za šest nedelja nakon njenog objavljivanja Activision je zaradio milijardu dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.