Bivši agenti CIA: Curi zbog Obame

Izvor: B92, 16.Avg.2012, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši agenti CIA: "Curi" zbog Obame

Vašington -- Grupa bivših agenata CIA i pripadnika specijalnih snaga optužila je Baraka Obamu da je njegova administracija odgovorna za curenje osetljivih informacija.

Na internetu je postavljen 20-minutni video snimak "Nečasno obelodanjivanje", u kojem bivši obaveštajci tvrde da je Bela kuća objavljivala tajne informacije o operacijama da bi istakla Obamine rezultate, ne obazirući se na bezbednost vojnika SAD i agenata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u inostranstvu.

Ista grupa tvrdi da su iz Bele kuće procurili poverljivi podaci o akciji hvatanja i ubistva Osame bin Ladena u Pakistanu, prenosi agencija AFP.

Obama je demantovao da su iz Bele kuće curile informacije, a američki zvaničnici navode da je predsednikova administracija zauzela "tvrdu liniju povodom objavljivanja tajnih podaka" i to potvrdila pokretanjem mnogih istraga.

Iako grupa bivših operativaca CIA tvrdi da nisu politički opredeljeni, njihove kritike su u svetlu sličnih tvrdnji kandidata Republikanske stranke na izborima u SAD Mita Romnija da su iz Bele kuće namerno proturane poverljive informacije o akciji hvatanja Bin Ladena da bi se poboljšao Obamin rejting.

Obrazovni fond OPSEC, koji stoji iza video snimka, vodi bivši komandant mornaričkih snaga SAD Skot Tejlor, koji je na izborima za Kongres u Virdžiniji 2010. godine izgubio kao kandidat republikanaca.

Obamin predizborni tim smatra da su operacija hvatanja Bin Ladena i spoljnopolitička pitanja dve stvari u kojima je demokratski predsednik pokazao uspeh, a Romnija prikazuje kao neobaveštenog i neiskusnog na tom polju.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.