Anonymous: Operacija Facebook

Izvor: B92, 05.Avg.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anonymous: Operacija Facebook

Hakeri okupljeni pod imenom Anonymous ove godine uspeli su da upadnu u sajtove mnogih vlada širom sveta, CIA-e, ali i velikih kompanija, kao što je Sony. Svoje akcije Anonymousi pravdaju ideološkim razlozima.

Sada na meti imaju najveću društvenu mrežu - Facebook. U poruci ostavljenoj na YouTubeu Anonymousi se obraćaju internet populaciji sa informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Facebook, osim što ugrožava slobodu govora, odaje privatne podatke korisnika vladinim agencijama.

Oni upozoravaju i da sve informacije koje korisnici postave na Facebook ostaju u njihovom trajnom vlasništvu zauvek, čak iako se nalog obriše.

Kako bi zaštitili slobodu govora i prava privatnosti, Anonymousi najavljuju uništenje Facebooka za 5. novembar ove godine, i pozivaju istomišljenike da se priključe akciji.

Facebook je u nekoliko navrata brisao strane koje su pripadnici ove grupe otvarali, pa ih iz Anonymousa u svom zvaničnom saopštenju za medije podsećaju da je Facebook društvena mreža, ne zatvor sa uske umove.

"Facebook.com je dobio našu punu pažnju...", navode oni.

Poslednjih meseci bilo je nekoliko hapšenja širom sveta u kojima su uhapšeni hakeri povezani sa grupom. Ipak, mahom se radilo o mlađim osobama, često maloletnim, koji su verovatno pristalice pokreta, pre nego organizatori napada. Britanske vlasti nedavno su uhapsile jednog člana za koga tvrde da je portarol Anonymousa.

U nastavku pogledajte video poruku koju su Anonymousi ostavili na YouTubeu, a u kojoj najavljuju napad na Facebook.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ANONIMUSI" 5. NOVEMBRA RUŠE "FEJSBUK"

Izvor: Kurir, 05.Avg.2011

BEOGRAD - Hakeri okupljeni pod imenom "Anonimusi" na meti imaju najveću društvenu mrežu "Fejsbuk"...U poruci ostavljenoj na "Jutjubu"  "Anonimusi" se obraćaju internet populaciji sa informacijama da "Fejsbuk", osim što ugrožava slobodu govora, odaje privatne podatke korisnika vladinim agencijama...Oni...

Nastavak na Kurir...

Fejsbuk će biti uništen 5. novembra?

Izvor: Svet, 06.Avg.2011, 00:02

Grupa hakera Anonymous preti da će ugasiti društvenu mrežu Fejsbuk jer ugrožava privatnost ljudi i slobodu informacija! Prema njihovim navodima, to će se desiti 5. novembra. Navodno, Fejsbuk prodaje informacije o svojim korisnicima vladinim agencijama i firmama kako bi mogle da špijuniraju ljude...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.