ASANŽ: Novi direktor CIA objavio rat slobodi govora!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASANŽ: Novi direktor CIA objavio rat slobodi govora!

Vikiliks prvi na udaru

Osnivač Vikiliksa, Džulijan Asanž, izjavio je kako je novi šef američke špijunske agencije CIA, Majk Pompeo, objavio je rat slobodi govora i sada traži osvetu protiv onih koji su objavili dokumente CIA, što se svakako odnosi i na Vikiliks.

- Ova "Pompeova doktrina", koju je dotični iznio u svom govoru, ugušiće sve ozbiljne medije i organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za istraživanje ljudskih prava, od ProPublika do Amnesti Internešenla i Hjuman Rajts Voča - poručio je Asanž u kolumni za Vašington Post, reagujući na izjave šefa CIA.

Podsetimo, Pompeo je za vreme govora u Centru za strateške i međunarodne studije, 13. aprila, proglasio rat protiv Vikiliksa rekavši da je Asanž "na pogrešnoj strani istorije" te kako nastoji naštetiti Americi, demokraciji i slobodi.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.