Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jan.2016, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader iznosi obranu u slučaju Planinska

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader u ponedjeljak bi trebao početi iznositi obranu u slučaju Planinska u kojem je optužen za primanje 17 milijuna kuna "provizije".

Sanader bi u svojoj obrani trebao odgovoriti na Uskokove optužbe da je uzeo novac nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja 2009. kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesnica Stjepana Fiolića.

Kada je početkom prosinca na suđenju bivšem premijeru dovršen dokazni postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << njegov odvjetnik Čedo Prodanović kazao je da Sanader nije spreman za iznošenje obrane jer je tek nedavno izašao iz zatvora, a potom otišao u Split u posjet majci.

Tražeći od suda 'primjereni rok' za pripremanje obrane Prodanović je na posljednjoj raspravi 4. prosinca dodao da Sanader ima niz drugih postupaka te da ga, među ostalim, očekuje i očitovanje o tisuću strana novih Uskokovih dokaza na pripremnom ročištu za ponovljeno suđenje u slučaju Hypo i Ina-Mol. Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u konačnici je 23. prosinca odlučilo spojiti predmete što se u korupcijskom slučaju Ina-Mol vode protiv Sanadera i direktora Mola Zsolta Hernadija.

Sanader će, prema utvrđenom rasporedu, obranu u slučaju Planinska iznositi tri dana u siječnju, nakon čega slijede ostali optuženici.

Osim Fiolića, koji unatoč priznanja o podmićivanju bivšeg premijera s njim dijeli optuženičku klupu, sve je optužbe u ovom slučaju priznao i bivši ministar Petar Čobanković pa je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro.

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj je klupi i Mladen Mlinarević, čija je tvrtka Inžinjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo.

Sanader, koji se brani sa slobode nakon što su mu ukinute nepravomoćne i pravomoćne presude u slučajevima Fimi media te Hypo i Ina-Mol, odbacuje sve optužbe i tvrdi da je žrtva političkog progona.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.