Kanada se povlači iz medjunarodne zračne koalicije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2016, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada se povlači iz medjunarodne zračne koalicije

Kanada će okončati zračne udare protiv militantne Islamske države u Siriji i Iraku u iduća dva tjedna, najavio je kanadski premijer.

Justin Trudeau je u Ottawi rekao da će misija bombardiranja biti okončana 22.februara , ali da će biti povećan broj vojnog osoblja, sa sadašnjih 650 na 830 ljudi koji će se baviti planiranjem, obučavanjem i sigurnosnim pitanjima.

„U svakoj misiji , morate odlučiti što ćete raditi. Nemoguće je baviti sa svime“.

Vlada je obećala 718 milijuna dolara pomoći u iduće tri godine za razvoj i humanitarnu pomoć na Bliskom istoku.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Saveznik SAD odustaje od napada na džihadiste

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 08:42

Otava -- Kanada će najkasnije do 22. februara okončati svoje učešće u koalicionoj misiji vazdušnih napada na položaje Islamske države u Iraku i Siriji...Ipak, Kanada je odlučila da će pojačati druge vojne i humanitarne napore u tom području...Obrazlažući odluku svoje vlade premijer Džastin...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.