Godina počela pritiscima na Srpsku

Izvor: Cafe.ba, 13.Jan.2015, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godina počela pritiscima na Srpsku

BANJALUKA - Vojno-politički analitičar Gostimir Popović ocijenio je danas da izjava Predsjedništva BiH u vezi sa evrointegracijama govori o tome da je ova godina počela pritiscima na Republiku Srpsku i da će se tako i nastaviti.

"Predsjedništvo BiH ili njegov predsjedavajući /Mladen Ivanić/ se postavlja kao `mnogo veći katolik od pape` i traži više nego što se to od njega i traži", rekao je Popović Srni i dodao da to predstavlja jasan indikator da će pritisci biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << nastavljeni.

Popović je naveo da na stavove Srpske, u kojima se nudi vrlo korektan pristup rješavanju pitanja na putu ka EU, nema odgovora i to se ignoriše, što je, takođe, jasan indikator odnosa prema Srpskoj.

"Sve su prilike da će karakteristika ove godine biti ne evropski put, nego evropske stranputice, te ako se tako nastavi i ako institucije Srpske ne reaguju na vrijeme - sigurno će te stranputice Srpsku odvesti u ponor iz kojeg nema povratka", upozorio je Popović.

On je dodao da sve to govori da se nije riječ o evropskom putu, već o stranputicama, podvalama i nepoštovanju Republike Srpske, te da sve to treba jasno definisati i dati adekvatan odgovor na te pritiske.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.