Estonija uklanja sovjetski spomenik iz Drugog svjetskog rata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Avg.2022, 11:31

Estonija uklanja sovjetski spomenik iz Drugog svjetskog rata

Estonske vlasti pokrenule su rušenje i premještanje spomenika iz sovjetskog doba iz Drugog svjetskog rata u pograničnom gradu Narvi, što je odluka koja je ranije izazvala upozorenja i proteste Moskve. Inženjeri su rano 16. avgusta počeli da uklanjaju tenk na jednom spomeniku u Narvi, sa značajnim kontingentom policije i snaga bezbjednosti koji su čuvali stražu, javila je estonska javna televizija ERR. "Današnja odluka pomaže da zadržimo fokus na našim najvažnijim zadacima:...
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Estonija uklanja sovjetski spomenik iz II svetskog rata uprkos upozorenjima iz Moskve (FOTO)

Izvor: Blic, 16.Avg.2022

Vlada u Estoniji saopštila je da je pokrenula uklanjanje i premeštanje spomenika iz Drugog svetskog rata u pograničnom gradu Narvi, u delu zemlje u kom se govori ruski, što je odluka koja je ranije izazvala upozorenja i proteste Moskve.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.