EU potiče nadležne da se pozabave navodima o nepravilnostima na izborima u BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Okt.2022, 17:42

EU potiče nadležne da se 'pozabave navodima o nepravilnostima' na izborima u BiH

Visoki predstavnik Europske unije (EU) za vanjsku politiku Josep Borrell izjavio je da Unija pozdravlja održavanje općih izbora u Bosni i Hercegovini (BiH) 2. oktobra, te da je osiguravanje provedbe izbora u skladu s europskim standardima kao ključni prioritet naveden u Mišljenju Europske komisije o zahtjevu za članstvo BiH u EU. "Prema preliminarnim nalazima i zaključcima izborne promatračke misije OSCE-a (Organizacije za sigurnost i suradnju) / ODIHR-a (Ured OSCE-a za demokratske...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Borelj: EU ohrabruje nadležne u BiH da se pozabave navodima o izbornim nepravilnostima

Izvor: Danas, 05.Okt.2022

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost, Žozep Borelj, izjavio je danas da Evropska unija ohrabruje nadležne organe u Bosni i Hercegovini da se pozabave navodima o izbornim nepravilnostima, s ciljem jačanja poverenja u izborne rezultate i izbornu administraciju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.