Izvor: Blic, 19.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin: Sarađivaćemo sa svima koji poštuju prava Bošnjaka

Lider „Bošnjačke liste za evropski Sandžak” Sulejman Ugljanin odgovorio je danas na poziv predsednika Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića da je ta koalicija spremna da radi sa svima koji žele da se angažuju na ostvarenju programskih ciljeva Bošnjaka u Srbiji.



Kako prenosi televizija B92, Ugljanin je u odgovoru na poziv predsednika DS-a da zajedno formiraju parlamentarnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << većinu i vladu, naveo da mu je „drago” što je Tadić konstatovao da dve liste imaju iste programske vrednosti.

Tadić je prošle nedelje uputio pismo Ugljaninu u kojem je naveo da je DS osvojila najveći broj glasova čime je potvrđeno opredeljenje većine građana za politiku brzog nastavka evropskih integracija, borbe za očuvanje teritorijalnog integriteta zemlje, boljeg života, socijalne pravde, ravnomernog razvoja zemlje i ravnopravnost svih etničkih zajednica.

„Ubeđen sam da bi bilo u najvećem interesu bolje budućnosti naše zemlje, da se 'Koalicija za evropski Sandžak' i lista 'Za evropsku Srbiju' nađu u okviru nove vlade Republike Srbije koju će podržati parlamentarna većina koja se zalaže za ciljeve bržeg ekonomskog razvoja. Zbog toga Vas pozivam poštovani gospodine Ugljanin, da zajedno radimo na formiranju takve parlamentarne većine, i vlade koja će iz nje proisteći”, naveo je u pismu Tadić.

Omerović: Ugljaninova lista jasno pokazala da je protiv Evrope

Potpredsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Meho Omerović izrazio je čuđenje zbog prepiske između predsednika Srbije i nosioca liste "Za evropsku Srbiju" Borisa Tadića sa predsednikom Bošnjačke liste "Za evropski Sandžak" Sulejmanom Ugljaninom.

On je, u izjavi dostavljenoj Tanjugu, saopštio da ga ta prepiska čudi, jer je Ugljaninova lista do sada "jasno iskazala svoje opredeljenje protiv evropskog puta Srbije".

"Iako mu je SDP više puta javno postavljala pitanje da se izjasni o koaliciji Šešelj-Koštunica, Ugljanin je otvoreno rekao da podržava politiku Koštunice i na taj način pokazao da nije samostalan u odlučivanju, jer samo sluša šta će mu reći on (Koštunica), a ne građani, jer je doživeo poraz u Novom Pazaru", navodi Omerović.

On je poručio da, ukoliko se do formiranja vlade proevropskog bloka predstavnici Ugljaninove stranke ne izjasne o tome i da ukoliko nastave da trguju i sa "radikalima i sa evrpejcima, onda ni ovaj poziv predsdnika Srbije mi u SDP nećemo smatrati obavezujućim".

"Ako predsednik Srbije misli da su predstavnici stranke Ugljanina i posle direktnog svrstavanja na stranu koalicije Šešelj-Koštunica prihvatljivi, onda na tom putu ne može računati na četiri poslanika SDP-a", navodi Omerović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.