Tadiću nemačka nagrada za izuzetno političko delovanje

Izvor: Blic, 31.Okt.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadiću nemačka nagrada za izuzetno političko delovanje

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić razgovarao je danas u Berlinu sa kandidatom Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) za kancelara ove zemlje Perom Štajnbrikom o situaciji u jugoistočnoj Evropi, načinima za rešavanje finansijske krize u Evropskoj uniji, kao i o budućoj saradnji dve sestrinske stranke.

Kako je navedeno u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Demokratske stranke, Tadić posetu Nemačkoj nastavlja sutra odlaskom u grad Gotu, gde će mu gradonačelnik ovog grada u ime socijademokratije uručiti nagradu za izuzetno političko delovanje "Crveni Bok".

- Srbija se nalazi na putu ka Evropi, a vaš lični angažman na izgradnji demokratije i nemerljiv doprinos približavanju vaše zemlje EU i uključenju Srbije u evropske i svetske demokratske procese zaslužuju najviše priznanje i vrednovanje svih ljudi u Nemačkoj i Evropi - navodi se u obrazloženju za dodelu nagrade Tadiću, saopštila je Demokratska stranka.

Nagrada "Crveni Bok" dodeljuje se u znak sećanja na Vilhelma Boka,

oca Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD), osnovane 1875. godine u

Goti.

Nagrada se daje ličnostima koje su se u zemljama srednje i istočne Evrope i u zemljama Balkana na izuzetan način založili za socijademokratiju, piše u saopštenju DS.

Dobitnici ove prethodnih godina su bili bivši premijer Češke Jirži Paroubek, premijer Estonije Andres Tarand, nemački političar i profesor Egon Bar, potpredsednica Bugarske Meglena Plugiševa.

Povezane vesti: Tadić uskoro sa Šrederom o budućnosti regiona Tadiću uručena nagrada "Štajger"

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadiću njemačka nagrada za izuzetno političko djelovanje

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Okt.2012

BEOGRAD - Predsjedniku Demokratske stranke Borisu Tadiću sutra će u Njemačkoj biti uručena nagrada "Crveni Bok" za političko djelovanje i zalaganje za socijaldemokratiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.