Tadić zahvalio Borisovu na podršci

Izvor: Blic, 06.Avg.2010, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić zahvalio Borisovu na podršci

Predsednik Srbije Boris Tadić stigao je danas u bugarsko letovalište Varnu gde se sastao s premijerom Bugarske Bojkom Borisovom.

Tadić je izrazio zadovoljstvo boravkom u Varni i zahvalio na podršci koju Bugarska pruža evrointegracijama Srbije, prenela je agencija Fokus.

"Živimo na jedinstvenoj teritoriji. Bugarska je članica EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Srbija nastoji da postane članica", rekao je Tadić u VIP salonu aerodroma u Varni.

Borisov je rekao da su Bugari i Srbi bratski narodi i da treba uzajamno da se pomažu, kao i da Bugarska podržava evroatlantske integracije Srbije, javila je agencija Fokus.

On je kazao da dve države imaju mnogo zajedničkih ekonomskih i infrastruktrunih projekata, kao što je gasovod Južni tok.

"Naš sastanak imaće koristi za obe strane i uveren sam da će dati podsticaj za još bližu ekonomsku saradnju", rekao je Borisov i izrazio zadovoljstvo što obe države učestvuju u izgradnji Koridora 10, čiji je deo autoput Niš-Sofija.

Tadić i Borisov bi trebalo da nastave razgovore u rezidenciji bugarske vlade severno od Varne, prenela je agencija Novinite. Glavne teme razgovara Tadića i Borisova biće, kako je najavljeno, politički i ekonomski odnosi dve zemlje i mogućnosti njihovog poboljšanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.