Tadić se u Skoplju, sastao sa Ivanovim

Izvor: Politika, 16.Dec.2011, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić se u Skoplju, sastao sa Ivanovim

SKOPLJE – Predsednik Srbije Boris Tadić započeo je danas zvaničnu posetu Makedoniji susretom sa makedonskim predsednikom Đorđem Ivanovim.

Posle svečanog dočeka ispred sedišta makedonskog šefa države, uz intoniranje himni dve države i najviše vojne počasti, dvojica predsednika su počela tet-a-tet razgovor.

Posle toga uslediće susret delegacija dve zemlje, a zatim će se Tadić i njegov domaćin >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << obratiti medijima.

U delegaciji su i ministar poljoprivrede Dušan Petrović i pomoćnik ministra spoljnih poslova Zdravko Ponoš.

Predsednik Srbije će tokom dana razgovarati i sa predsednikom makedonske vlade Nikolom Gruevskim i predsednikom Sobranja Trajkom Veljanoskim.

Tadić će, takođe, učestvovati na srpsko-makedonskom Biznis forumu.

Predviđeno je i da predsednik Tadić položi venac na grob Goce Delčeva. Drugog dana posete, u subotu, Tadić će obići Srpski kulturno-prosvetni i informativni centar „Vuk Karadžić” i osnovnu školu „Sveti Ćirilo i Metodije” u Kučevištu, a zatim će položiti venac i upisati se u spomen knjigu na spomeniku Zebranjak.

Tanjug

objavljeno: 16.12.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.