Tadić doputovao u Skoplje, sastao se sa Ivanovim

Izvor: Blic, 16.Dec.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić doputovao u Skoplje, sastao se sa Ivanovim

Skoplje - Predsednik Srbije Boris Tadić započeo je danas zvaničnu posetu Makedoniji susretom sa makedonskim predsednikom Đorđem Ivanovim.

Posle svečanog dočeka ispred sedišta makedonskog šefa države, uz intoniranje himni dve države i najviše vojne počasti, dvojica predsednika su počela tet-a-tet razgovor.

Posle toga uslediće susret delegacija dve zemlje, a zatim će se Tadić i njegov domaćin obratiti medijima.

U delegaciji su i ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poljoprivrede Dušan Petrović i pomoćnik ministra spoljnih poslova Zdravko Ponoš.

Predsednik Srbije će tokom dana razgovarati i sa predsednikom makedonske vlade Nikolom Gruevskim i predsednikom Sobranja Trajkom Veljanoskim.

Tadić će, takodje, učestvovati na srpsko-makedonskom Biznis forumu.

Predviđeno je i da predsednik Tadić položi venac na grob Goce Delčeva. Drugog dana posete, u subotu, Tadić će obići Srpski kulturno-prosvetni i informativni centar "Vuk Karadžić" i osnovnu školu "Sveti Chirilo i Metodije" u Kučevištu, a zatim će položiti venac i upisati se u spomen knjigu na spomeniku Zebranjak.

Povezane vesti: Tadić u petak u Makedoniji Tadić: Sa Prištinom odmah o nestalima "Integracija u EU preduslov za mir i stabilnost na Balkanu"
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić doputovao u Skoplje, sastao se sa Ivanovim

Izvor: Večernje novosti, 16.Dec.2011

Posle svečanog dočeka ispred sedišta makedonskog šefa države Dorđe Ivanov i Boris Tadić počeli su razgovore

Nastavak na Večernje novosti...

Tadić u Skoplju, sastao se sa Ivanovim

Izvor: Mondo, 16.Dec.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić započeo je danas zvaničnu posetu Makedoniji susretom sa makedonskim predsednikom Đorđem Ivanovim.

Nastavak na Mondo...

Šta je Jeremića skinulo sa mape DS?

Izvor: TvojPortal.com, 17.Dec.2011, 10:48

/nadlanu.com/ Dok Glavni odbor kritikuje ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića zbog neuspešnog vođenja Srbije do statusa kandita za EU, on nije spreman to da komentariše. Zašto?.Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić prava je paradigma politike "i EU i Kosovo". Jer su i Jeremić i politika...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.