Tadić se sastao sa predsednikom Estonije

Izvor: RTS, 25.Maj.2013, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić se sastao sa predsednikom Estonije

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić u Estoniji učestvuje na konferenciji o budućnosti Evropske unije. Predsednik Estonije Tomas Ilves u susretu sa bivšim predsednikom Srbije, obećao punu podršku Beogradu na putu ka EU i naglasio da bez Srbije ne vidi celovitost Unije.

Estonija će pružiti punu podršku Beogradu na putu ka EU , poručio je predsednik Estonije Tomas Ilves u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razgovoru sa počasnim predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem, koji u Talinu učestvuje na konferenciji posvećenoj budućnosti EU.

Tadić i Ilves su, osim tema u vezi sa ulaskom u EU, zaključili da je neophodno da Srbija, baš kao i Estonija, iskoristi sve svoje energetske potencijale uključujući i uljne škriljce i konačno primeni model koji Estonija koristi, navodi se u saopštenju info službe počasnog predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića.

Među temama o kojima su razgovarali Tadić i Ilves bili su datum za početak pregovora, ali i sam pregovarački proces i njegov značaj za kvalitet reformi, koje su neophodne i korisne za svako društvo.

Tadić, jedini učesnik iz regiona, boravi u Talinu na Lenart Meri konferenciji na kojoj visoke zvanice i eksperti iz celog sveta razgovaraju o budućnosti EU.

Tema ovogodišnje konferencije je "Podela na sever i jug - upravljanje novim svetskim poretkom".

Tadić će sa ostalim učesnicima diskutovati o uzdizanju novih svetskih sila i uticaju novog svetskog poretka na etablirane sile severa, budućnosti NATO i EU, političkim promenama u Evropi, redistribuciji moći u svetu ali i o situaciji u Centralnoj Aziji, na Bliskom istoku, Rusiji i Avganistanu.

On učestvuje i na panelu o budućnosti EU gde sa predsednikom Estonije, ministrom spoljnih poslova Švedske Karlom Biltom i savetnikom u spoljnopolitičkoj službi EU Robertom Kuperom razmenjuje stavove o aktuelnim problemima sa kojima se EU suočava i o budućnosti unije.

Pored zvaničnog sastanka sa Ilvesom, Tadić je između ostalih susreta koje je imao u Estoniji u poslednja dva dana, razgovarao i sa predsednikom vlade Letonije Valdisom Dombrovskisom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tadić se sastao sa predsednikom Estonije

Izvor: Akter, 25.Maj.2013

Počasni predsednik DS-a Boris Tadić danas se u Talinu sastao sa predsednikom Estonije Tomasom Hendrikom Ilvesom u okviru Lenart Meri konferencije na kojoj se razgovara o budućnosti EU, saopšteno je iz DS.

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.