Tadić se sastao s visokim predstavnikom u BiH

Izvor: Studio B, 07.Dec.2010, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić se sastao s visokim predstavnikom u BiH

Predsednik Srbije Boris Tadić preneo je u Beogradu visokom predstavniku međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentinu Incku da se snažno zalaže za pokretanje nove etape u razvoju dobrosusedskih odnosa Srbije i BiH.

Tadić je još jednom istakao da Srbija podržava teritorijalni integritet i celovitost BiH, kao i unutrašnje uređenje u skladu s odredbama Dejtonskog sporazuma, navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Predsednik Srbije je naglasio da su ustavne promene u BiH moguće samo uz dogovor demokratski izabranih legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda - Srba, Bošnjaka i Hrvata.

Incko boravi danas u jednodnevnoj poseti Srbiji tokom koje je razgovarao i s predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom u Hagu Rasimom Ljajićem i patrijarhom SPC Irinejom, a najavljen je i susret sa potpredsednikom Vlade Božidarom Đelićem.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Razgovarali Tadić i Incko

Izvor: B92, 07.Dec.2010

Beograd -- Predsednik Boris Tadić u razgovoru s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom izjavio da se zalaže za novu etapu u odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine...Predsednik Srbije Boris Tadić je naveo da Srbija podržava teritorijalni integritet i celovitost Bosne i Hercegovine, saopštila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.