Tadić može ponovo da se kandiduje

Izvor: B92, 30.Dec.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tadić može ponovo da se kandiduje"

Beograd -- Marko Blagojević, programski direktor CESID-a, kaže da redovni predsednički izbori moraju biti održani najkasnije u januaru 2013. godine.

Blagojević je za B92 objasnio da novi predsednik mora biti izabran pre nego što aktuelnom istekne mandat. Prema njegovim rečima, aktuelni predsednik i lider DS Boris Tadić sme po Ustavu iz 2006. ponovo da se kandiduje.

„Kada je donet novi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ustav postignuta je saglasnost svih koji su igrali ulogu u njegovom kreiranju da se zapravo taj mandat u kojem je bio ne računa. Jer, on je bio predsednik dve federalne jedinice, u okviru SRJ, odnosno SCG, tako da je zapravo njegov prvi mandat, mandat predsednika samostalne Republike Srbije od 2008. Tako da, kako stvari stoje, on će imati pravo da se kandiduje", objasnio je Blagojević.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.