Tadić i Jovanović formiraju savez

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Sep.2015, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Jovanović formiraju savez

BEOGRAD - U Srbiji je na pomolu novi opozicioni savez, lideri LDP i SDS Čedomir Jovanović i Boris Tadić razgovaraju o saradnji.

Razgovori su već u odmakloj fazi i njihov ishod biće vrlo brzo objavljen, kada će i druge opozicione stranke slične programske orijentacije biti pozvane da se uključe, piše Danas.

Tadić je na sednici Glavnog odbora prošle sedmice najavio da je SDS spremna da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << centar okupljanja "nove opozicije".

Kako preciziraju izvori lista, nije riječ o klasičnoj koaliciji, nego o savezu koji bi podrazumevao čvršći nivo saradnje. Takvu ideju je LDP lansirao kada je vlast preuzeo SNS.

Za uspješnu političku borbu, tvrdili su liberali, potrebni su drugačiji oblici udruživanja opozicionih snaga, pa Jovanović i Tadić dogovaraju i zajednički program, koji bi takođe uskoro trebalo da bude predstavljen javnosti.

Portparol Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov potvrdio je da SDS izvjesno vreme pregovara sa LDP o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima.

"Mi izvršavamo ono što smo dogovorili na sednici našeg Glavnog odbora, a plan je da SDS bude pijemont za objedinjenje opozicije, odnosno onih stranaka koje dele naš vrednosni poredak, ali i ideje oko strateške vizije razvoja Srbije. U tom smislu mi smo tokom leta imali razgovore sa nekim strankama koji su pretočeni u sporazume sa Zelenima Srbije, sa Pokretom Zapadna Srbija i Narodnim pokretom Srbije. Nastavljamo i razgovore sa LDP o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima i oko dogovora oko političke platforme koju ćemo ponuditi građanima Srbije kako bismo dali zajednički odgovor na ponuđene probleme", kazao je Samofalov.

Na pitanje da li to znači da će SDS i LDP na izbore izaći sa jednom izbornom listom, portparol SDS kaže da se razgovori pre svega vode o političkoj platformi, ali da će bliži detalji biti saopšteni u narednim danima.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.