Tadić: Sigurno neću biti premijer

Izvor: Blic, 20.Maj.2012, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Sigurno neću biti premijer

Kandidat Demokratske stranke za predsednika Srbije Boris Tadić čestitao je večeras pobedu na predsedničkim izborima kandidatu Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću i poručio da on neće biti sledeći srpski premijer.

- Čestitam gospodinu Nikoliću fer i zasluženu pobedu i želim mu sreću u obavljanju te teške dužnosti - rekao je Tadić na konferenciji za novinare u sedištu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << DS.

Tadić je istakao da on "sigurno neće biti novi premijer Srbije" i da neće učestvovati u kohabitaciji.

On je kazao da nije razočaran što je izgubio jer je to uvek bila mogućnost.

- Bilo je teško vreme. Teško je bilo objasniti teškoće i izazove sa kojima smo se suočavali", kazao je Tadić i dodao i da je teško zamisliti nekoga u Evropskoj uniji ko je dobio većinsko poverenje, imajući u vidu ekonomsku krizu i visoku nezaposlenost.

Tadić je naveo da će u Demokratskoj stranci sigurno biti reči o odgovornosti.

"Ja sam taj koji je najodgovorniji i nikada nisam izbegavao odgovornost", rekao je on.

Na pitanje da li oseća odgovornost zbog malog odziva glasača u današnjem drugom krugu izbora, Tadić je rekao da se ne oseća odgovornim i da je dao sve od sebe.

On je poručio građanima da podrže evropske integracije i zahvalio svima koji su imali razumevanja za politiku koju je vodio, svima koji su glasali za njega, dodavši da mu je žao što neki građani nisu izašli na birališta.

On je apelovao na sve političke činioce da Srbija zadrži stratešku orijentaciju prema EU jer bi sve suprotno tome bilo greška. Prema njegovim rečma, za godinu, godinu i po može se očekivati ekonomski bolje vreme.

Tadić je naveo da je međunarodna zajednica bila jasno neutralna prema izborima u Srbiji, osim Socijalističke internacionale koja tradicionalno podržava socijalističke stranke. On je kazao da će razmisliti šta će činiti dalje i da bi bilo

neodgovorno da sada kaže šta će da radi.

Tadić je ocenio da su izbori protekli u mirnoj i odličnoj atmosferi i da je uveren da nije bilo krađe na izborima 6. maja.

Povezane vesti: Janjić: Građani glasali pre protiv Tadića nego za Nikolića Strani mediji: Nacionalista Nikolić vodi na izborima u Srbiji Antonić i Todorić: Izborni zemljotres Nikolić: Srbija neće skrenuti sa evropskog puta Formiranje vlade ne zavisi od ishoda predsedničkih izbora
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Čestitam Nikoliću zasluženu pobedu

Izvor: Kurir, 20.Maj.2012

Čestitam gospodinu Nikoliću fer i zasluženu pobedu i želim mu sreću u obavljanju te teške dužnosti, rekao je Tadić..BEOGRAD - Kandidat Demokratske stranke za predsednika Srbije Boris Tadić čestitao je pobedu na predsedničkim izborima kandidatu Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću..."Čestitam...

Nastavak na Kurir...

Tadić: Čestitam Nikoliću, neću biti premijer

Izvor: Studio B, 20.Maj.2012

Kandidat Demokratske stranke za predsednika Srbije Boris Tadić čestitao je pobedu na predsedničkim izborima kandidatu Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću. .."Čestitam gospodinu Nikoliću fer i zasluženu pobedu, i želim mu sreću u obavljanju te teške dužnosti", rekao je Tadić na konferenciji...

Nastavak na Studio B...

Tadić: Sigurno neću biti premijer

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Maj.2012, 00:25

BEOGRAD - Kandidat Demokratske stranke za predsjednika Srbije Boris Tadić čestitao je večeras pobjedu na predsjedničkim izborima kandidatu Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću i poručio da on neće biti sljedeći srpski premijer.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Tadić premijer?

Izvor: RTV Pink, 21.Maj.2012

. . . Potpredsednici Demokratske stranke tražili su u ponedeljak uveče od svog lidera. Borisa Tadica da bude premijer budu&#230;e Vlade Srbije, na šta je on pristao, saznaje Blic u vrhu stranke.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.