Tadić: Rukovanje čin pristojnosti

Izvor: B92, 08.Jul.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Rukovanje čin pristojnosti

Beograd -- Boris Tadić je izjavio da rukovanje sa Hašimom Tačijem nema nikakav istorijski značaj, već je to bilo pristojno rukovanje sa predstavnicima Albanaca sa Kosova.

Gostujući na Prvoj televiziji, lider DS Boris Tadić je rekao da taj trenutak ipak ima "jednu simboličku dimenziju".

"Ne treba ga ni potcenjivati, to nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akt jednog tako velikog dosega. Mnogo je važnije konačno dovršiti pregovore i pronaći rešenje za Kosovo i Metohiju", rekao je Tadić.

Po Tadićevim rečima, na samit ga je pozvao hrvatski premijer Zoran Milanović, a - kako je istakao - važno je i da Srbija učestvuje na međunarodnim forumima na kojima se donose odluke.

"Ako neko misli da ne treba da učestvujemo tamo gde se donose odluke, onda on ima problem sa logikom. Naša muka oko Kosova limitirala je učešće na međunarodnim forumima", primetio je.

Lider demokrata je napomenuo da se ne bi bunio ni da je neko drugi iz opozicije učestvovao na trakvom forumu dok je on bio predsednik.

"U Srbiji svi znaju da je Kosovo veliki problem i da narasta dok se ne rešava. Još je Zoran Đinđić rekao da taj problem mora da bude napadnut odmah", objasnio je Tadić.

Hrvatski mediji pišu da se oko "običnog rukovanja" digla velika pompa, a da je bivši predsednik Srbije došao na "snažno insistiranje američke administracije".

Podsetimo, Boris Tadić je učestvovao na sedmom Kroacija samitu u Dubrovniku, na kom nije bilo zvaničnih predstavnika Srbije zbog dolaska kosovskog premijera Hašima Tačija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nije istorijsko rukovanje, već znak pristojnosti

Izvor: Studio B, 08.Jul.2012

Lider DS-a Boris Tadić izjavio je da rukovanje sa kosovskim premijerom Hašijem Tačijem na Kroacija samitu nema nikakav istorijski značaj, već je to pristojno rukovanje sa predsatvnicima Albanaca sa Kosova...Gostujući na Prvoj televiziji, Tadić je rekao da taj trenutak ipak ima "jednu simboličku...

Nastavak na Studio B...

Tadić: Simbolično i pristojno rukovanje sa Tačijem

Izvor: RTV 5, 08.Jul.2012

"To je jedan trenutak koji ima simoličku dimenziju, ne treba ga ni potcenjivati ali on nije akt tako velikog dosega ili tako velikih posledica. Mnogo je važnije ući i konačno dovršiti pregovore, pronaći rešenje za problem Kosova", kazao je bivši predsednik Srbije za Prvu televiziju. . Tadić...

Nastavak na RTV 5...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.