Tadić: Referendum štetan

Izvor: B92, 14.Feb.2012, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Referendum štetan

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je održavanje referenduma na severu Kosova i Metohije štetno za interese države Srbije.

Predsednik Tadić je rekao da razume potrebu Srba na severu Kosova i Metohije da iskažu svoju političku volju, ali i istakao da ne postoji mogućnost da lokalne samouprave učine više od države u rešavanju problema srpskog stanovništva u južnoj pokrajini.

"Ovaj potez čelnika opština na severu Kosova može samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smanjiti potencijal države, i nije u korist interesa Srba u pokrajini. Na ovaj način odmaže se državi u odbrani legitimnih interesa na Kosovu i Metohiji", rekao je predsednik Srbije povodom održavanja referenduma na severu Kosova.

Predsednik Tadić je, u izjavi dostavljenoj medijima, ponovio da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova, da poštuje Rezoluciju 1244 i da traga za rešenjem za nastup predstavnika Prištine na regionalnim forumima koje neće značiti ni eksplicitno ni implicitno priznavanje nezavisnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Referendumom se odmaže Srbiji

Izvor: S media, 14.Feb.2012

Predsednik Boris Tadić je rekao da razume potrebu Srba na severu Kosova i Metohije da iskažu svoju političku volju, ali i istakao da ne postoji mogućnost da lokalne samouprave učine više od države u rešavanju problema srpskog stanovništva u južnoj pokrajini...Do podneva na referendum izašlo...

Nastavak na S media...

Tadić: Referendumom se odmaže Srbiji

Izvor: Mondo, 14.Feb.2012

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je održavanje referenduma na severu Kosova i Metohije štetno za interese države Srbije.

Nastavak na Mondo...

Referendum na severu Kosova je štetan

Izvor: Beta, 14.Feb.2012

BEOGRAD, 14. februara 2012. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je u utorak da je održavanje referenduma koji na severu Kosova organizuju samouprave u većinski srpskim opštinama "štetno kada su u p.

Nastavak na Beta...

Tadić: Referendumom se odmaže Srbiji

Izvor: Večernje novosti, 14.Feb.2012

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je održavanje referenduma na severu KiM štetno za interese države Srbije

Nastavak na Večernje novosti...

Tadić: Potez čelnika na severu KiM šteti Srbiji

Izvor: Politika, 14.Feb.2012

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je održavanje referenduma na severu Kosova i Metohije štetno za interese države Srbije...Predsednik Tadić je rekao da razume potrebu Srba na severu Kosova i Metohije da iskažu svoju političku volju i istakao da ne postoji mogućnost da lokalne samouprave...

Nastavak na Politika...

Ninić: Referendum potpuno nepotreban

Izvor: S media, 15.Feb.2012, 15:35

Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić izjavio je da referendum na severu Kosova nije bio potreban građanima severa Kosova i Metohije...„U ovom trenutku referendum nije bio potreban građanima severa Kosova i Metohije, pre svega zato što neće doneti ništa novo. Građani će se, to svi znamo,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.