Tadić: Primirite se, proverićemo svaki rezultat

Izvor: Politika, 12.Maj.2012, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Primirite se, proverićemo svaki rezultat

Kandidat za predsednika Srbije Boris Tadić izjavio je danas da niko nema pravo da zbog nezadovoljstva izbornim rezultatom preti i naružuje sliku Srbije u svetu, a naprednjacima je poručio da se primire i da će svaki rezultat na izborima biti proveren.

„Niko nema pravo da zbog nezadovoljstva izbornim rezultatom naružuje sliku Srbije u svetu. Primirite se, proverićemo svaki rezultat na ovim izborima, jer je to >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << važno za našu zemlju. Idemo dalje kao zemlja, demokratija, građani i različiti narodi ujedinjeni u potrebi za dobrim. Ja od toga neću odustati i zbog toga mi je namera da pobedim na ovim izborima na fer i demokratski način”, poručio je Tadić.

Tadić je obraćajujći se građanima u Adi poručio da na srpskoj političkoj sceni ima onih koji izbore žele da naruže pretnjama i ružnim rečima i poručio im:

„Primirite se i vodite računa da ćete sutra morati da računate na poslednice svojih reči i onoga što činite”, rekao je Tadić.

On je istakao da se ne sme dozvoliti da Srbija ponovo pokaže svetu svoje ružno lice, jer je tokom izbornog procesa posmatraju investitori i državnici, a pažnja svetske javnosti je usmerena na Srbiju.

„Ono što danas pokazujemo je jako važno. Pokazujemo naše lice Evropi i svetu, ali i potencijalnim investitorima koji jedini mogu da otvore nova radna mesta u onom broju koji nam je potreban”, rekao je Tadić.

Ponašanje političara na izborima, dodao je on, zbog toga je od presudne važnosti.

Tadić je pozvao građane da izađu na izbore u što većem broju kako ne bi dozvolili da Srbija svetu pokaže to ružno lice.

On je rekao da je samo politika pomirenja, stabilnosti i sigurne budućnosti ono što je ljudima u Srbiji potrebno.

„Srbija je danas činilac stabilnosti i razvoja regiona i zato moramo da pobedimo 20. maja. To su važni izbori koji svedoče o stabilnosti našeg puta u budućnosti”, zaključio je Tadić.

Jeremić: najava protesta - pokušaj destabilizacije države

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da je najava protesta SNS zbog izbornih rezultata, pokušaj da se destabiluzuju političke i bezbednosne prilike u zemlji.

Prema njegovim rečima, to može imati teške posledice po evropske integeracije Srbije, bezvizni režim, privlačenje stranih investicija i sveukupni ugled zemlje u svetu.

On je, komentarišući najavenaprednjaka o protestima zbog navodne izborne krađe, rekao novinarima u Adi da „takvi pokušaji destabilizacije zemlje mogu doneti teške spoljnopolitičke posledice”.

Jeremić je naglasio da bi istovremeno mogli biti ugroženi svi diplomatski napori zemlje kada je reč o Kosovu i Metohiji i Evropi „ali takođe i u ekonomskoj diplomatiji”.

„Mogu biti ugroženi kapaciteti zemlje da privuče investicije i uopšte da razgovara sa međunarodnim kapitalom”, rekao je šef srpske diplomatije.

Dimitrijević: Postoji pravni put za osporavanje izbora

Direktor Beogradskog centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević izjavio je danas da je osporavanje izbornih rezultata uličnim protestima loše po reputaciju Srbije ukazavši da za to postoje pravne mogućnosti.

„To je loš put za one koji tvrde da su im interesi Srbije iznad svega, naročito kada to radi stranka koja nije dobila onoliko glasova koliko je očekivala, a ne neka koja je izgubila na izborima”, istakao je Dimitrijević u izjavi Tanjugu.

Ne ulazeći u to da li je bilo nepravilnosti tokom izbora, ovaj profesor pravnog fakulteta je kazao da je njegov „utisak da eventalne nepravilnosti nisu mogle da utiču na regularnost izbora u celini”, i dodao da „sumnja u priču o pronalaženju glasačkih listića u kontejneru”.

Uz napomenu da se od 5. oktobra 2000. niko nije žalio na izborne krađe, Dimitrijević je naglasio da ima još pravnih puteva kojima mogu da se osporavaju izborni rezultati.

Tanjug

objavljeno: 12.05.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić SNS-u: Primirite se, proverićemo sve!

Izvor: Mondo, 12.Maj.2012

Kandidat za predsednika Srbije Boris Tadić naprednjacima je poručio da se primire i da će svaki rezultat na izborima biti proveren.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.