Tadić: Oluja se ne sme zaboraviti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2010, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: "Oluja" se ne sme zaboraviti

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Boris Tadić naglasio je danas, u razgovoru sa predstavnicima Udruženja poginulih i nestalih u Hrvatskoj, povodom petnaestogodišnjice operacije "Oluja", da se taj zločin nikada ne sme zaboraviti i najavio da će sutra u Crkvi Svetog Marka prisustvovati parastosu ubijenima u toj akciji.

Tadić je rekao da, posle 15 godina, moramo gledati u budućnost i rešavati sa Hrvatskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << probleme sa kojima se suočava većina porodica u procesu povratka, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Ti problemi su vraćanje stanarskih prava, obnova imovine, neisplaćene penzije, konvalidacija radnog staža, kao i problemi u procesu stambenog zbrinjavanja, nemogućnost otkupa dobijenih stanova i problemi vezani za dobijanje državljanstva i za ekonomsku održivost povratka.

Članovi Udruženja preneli su Tadiću da se ekshumacija tela poginulih odvija veoma sporo i upozorili da nije rešena sudbina više od 1.352 osobe, koje nisu pokopane u masovnim grobnicama, od 2.100 onih koje se vode kao nestale.

Sastanku je prisustvovao predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.