Tadić: Neću učestvovati u Vučićevom dijalogu

Izvor: RTS, 14.Sep.2017, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Neću učestvovati u Vučićevom dijalogu

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić odbacio je kritike da je učinio ključne ustupke Zapadu po pitanju statusa Kosova i Metohije i izjavio da neće učestvovati u dijalogu o Kosovu, koji je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Tadić je, na konferenciji za novinare, rekao da ne prihvata odgovornost za legitimizaciju i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << legalizaciju nezavisnosti Kosova.
Problem južne srpske pokrajine je višedecenijski, rekao je Tadić.
On je naveo da su strani ambasadori, posebno onih zemalja koje su priznale kosovsku nezavisnost, tražili od njega da učestvuje u dijalogu koju je inicirao predsednik Srbije, i dodao da je pitanje - zašto samo te zemlje "ozbiljno i intenzivno insistiraju da učestvuje u dijalogu".
Neće, kaže, učestvovati u dijalogu sve dok predsednik Srbije vređa opoziciju i "govori neistinu o skorašnjoj istoriji".
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.