Tadić: Ne treba nagađati o dijalogu sa Kosovom

Izvor: Politika, 20.Sep.2010, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Ne treba nagađati o dijalogu sa Kosovom

NJUJORK – Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je večeras u Njujorku da ne treba nagađati o modalitetu budućeg dijaloga Beograda i Prištine.

„Moja obaveza je da objasnim građanima - ako ne i ukupnoj našoj političkoj javnosti, da je vrlo rano spekulisati o tome kakav bi modalitet dijaloga Beograda i Prištine mogao biti u budućnosti. Veoma je važno da se definiše forma tog dijaloga i njegove osnovne teme”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rekao je Tadić za Radio-televiziju Srbije.

Predsednik je najavio da će u četvrtak razgovarati sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton o tome, kao i o procesu približavanja Srbije EU.

On je dodao da je „to nastavak dijaloga sa EU posle usklađivanja rezolucije (u UN) o Kosovu čime je definisan proces koji treba da reši mnoga tekuća životna pitanja građana Kosova, ali i smanji rizike od novih konflikata”.

„Samo na taj način svi zajedno možemo postati deo EU i ući u jedan ujedinjeni politički proces koji treba da obezbedi ekonomski razvoj i sigurnost za sve ljude koji žive u Jugoistočnoj Evropi”, ocenio je predsednik Republike.

Tadić je naveo da će u Njujorku imati nekoliko desetina sastanaka, među kojima i sa predsednicima Turske, Kipra, Evropske komisije, dok je za sutra predviđen razgovor i sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom.

„Nije Kosovo jedina tema sa kojom Srbija nastupa u UN... Govoriću i o tome kako možemo doprineti regionalnoj politici i stabilnosti, kako ostvarujemo naše stremljenje ka ostvarenju milenijumskih ciljeva, ali i o borbi protiv organizovanog kriminala gde je Srbija jedan od svetskih lidera”, rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je najavio da će u sredu govoriti u Harvard klubu o ekonomskim potencijalima Srbije i pokušati da zainteresuje investitore.

Tadić će večeras, kako se očekuje, u sedištu UN govoriti na sastanku o ostvarivanju Milenijumskih razvojnih ciljeva Svetske organizacije.

Predsednik Srbije boraviće u Njujorku do subote 25. septembra, kada će učestvovati u glavnoj debati Generalne skupštine. Tadić predvodi državnu delegaciju na 65. zasedanju Generalne skupštine UN.

Beta

objavljeno: 20.09.2010.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TADIĆ: RANO JE SPEKULISATI O DIJALOGU

Izvor: Kurir, 20.Sep.2010

NJUJORK - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Njujorku da je u ovom trenutku "rano spekulisati" o modalitetu budućeg dijaloga Beograda i Prištine. U izjavi za RTS u Njujorku, gde učestvuje na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Tadić je najavio da će o tom dijalogu biti reči...

Nastavak na Kurir...

Tadić: Ne treba nagađati o dijalogu sa Kosovom

Izvor: EMportal, 21.Sep.2010, 01:42

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u Njujorku da ne treba nagađati o modalitetu budućeg dijaloga Beograda i Prištine.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.